Oh Happy Day – Gospel & Gud

Torsdag den 12. april kl. 19:30 fejrer Hersom, Vester Bjerregrav og Klejtrup sogne gospelgudstjeneste i Klejtrup Kirke. Konfirmanderne mødes allerede om eftermiddagen i Klejtrup Sognehus. Her sørger menighedsrådene for, at de får lidt at spise, når de kommer fra skole. Konfirmanderne får også aftensmad, inden gospelgudstjenesten begynder om aftenen.

Sammen med gospelinstruktør Rune Herholdt og hans pianist deltager konfirmanderne om eftermiddagen i en skabende proces. I nogle muntre timer bygger vi sammen aftengudstjenestens sangdel op. Mit bedste bud er, at vi alle glemmer tid og sted, mens vi indøver gospelmusikkens stemme.

Gospel er engelsk og betyder ”evangelium”. Denne aften oplever vi ”evangeliet” på en ny måde, når de unges sangenergi aktiveres for fuldt drøn. Vores gospelinstruktør, Rune Herholdt, siger om sig selv: “Bag undervisningen ligger der naturligvis en masse faglige kompetencer, men folk der har oplevet mig vil nok tænke på mig som et “energibundt” der på forunderlig vis formår at få selv de “hårde” drenge med på vognen”. Rune Herholdt tager udgangspunkt i den umiddelbare musikalitet, som vi alle har i os. Et delmål er, at alle konfirmander får en succesoplevelse.

Oh Happy Day. Jeg tror, det bliver en lykkelig dag. Jeg forestiller mig, at mange bliver glade i krop og tanke, når konfirmander fra alle tre sogne synger for på dagens sange til forårets gospelgudstjeneste torsdag den 12. april kl. 19:30. Gudstjenesten akkompagneres af Runes eget orkester: RUNE HERHOLDT & THE GOSPELBROTHERS. Menigheden bliver heller ikke snydt. De får også lov at deltage i sang og dans, forlyder det fra vores instruktør.

Begejstring og glæde! Mon ikke vi har en god oplevelse i vente?
Sognepræst
Kirsten Krab Koed