Counter

- Hersom Kirke

Gå til indhold

Hoved menu:

GRUNDLOVSMØDE
FÆLLES FOR ALLE TRE SOGNE!
GØGEN KALDER ... kuk-kuk, kuk-kuk, kuk-kuk!

Gøgen kalder på os, der er en tid for alting, og onsdag den 5. juni 2019, grundlovsdag, er tiden atter kommet til at fejre, at vi lever i et frit land, hvor Dannebrog vajer mod den blå himmel.

Gøgens særprægede kald har betydet meget for folk gennem tiden. På landet i 1880’ erne hed det i folkemunde: »Hvis en ung kvinde hører gøgen på fastende mave, vil hun komme galt afsted. » Derfor gik malkepigerne altid med en bid brød i forklædelommen, så de kunne putte den i munden på vej ud til køerne. I dag er man heldigvis ikke længere så overtroisk – i øvrigt behøver man ikke sulte til grundlovsfesten i Hersom;
Bodil Dalsgaard fra Bjerregrav sørger for, at der er velsmagende skærekage (og ikke lagkage, som sætternissen fejlagtigt fik skrevet i kirkebladet – jfr. Matt.12,34), som man kan putte i munden.

Glæd jer til grundlovsdag; gud ske lov lever vi i et frit land, hvor vi kan fejre gudstjeneste i præstegårdshaven uden at være bange for islamistiske terrorister; sådan er det desværre ikke overalt i verden.

Glæd jer også til ÅRETS GRUNDLOVSTALE ved Joan Jomme Andersen fra Møldrup.
Grundlovsfesten afsluttes med et brag af en koncert. Lømmelband, et 4-mands orkester fra Aarhus, som har specialiseret sig i at spille kendte blue grass-, folk- og countrynumre, eksempelvis Dolly Parton, Creedence Clearwater Revival, Bruce Springsteen og Johnny Cash, får himlen i præstegårdshaven til at løfte sig.

Glæd jer til at høre de charmerende bondrøve og velklingende unoder.

PROGRAM:
14:00 - Gudstjeneste i præstegårdshaven
15:00-15:30 - Kaffebord
15:30-15:45 - Grundlovstale ved Joan Jomme Andersen
15:45-16:45 - Koncert med Lømmelband

Tag dine børn ved hånden og inviter også børnebørn og naboer til grundlovsfesten i Hersom Præstegårdshave!

Alle er hjerteligt velkomne!
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu